Djungeltrumman­bloggen

Klubbrunda!

Det kanske vore lite av en överdrift att påstå att jag vilat upp mig under påskhelgen. Ute på landet i de småländska skogarna finns det alltid något vedträ att kapa, staket att måla eller stall att sköta. Dessutom måste en ju pallra sig upp i ottan för att först hinna äta frukost och sedan bli hungrig igen lagom till halv 11-kaffet! Inte konstigt att jag känner mig lite utmattad. Hur som helst, levern och dansmusklerna har i alla fall fått ta det lugnt och är nu mer än redo för nya utmaningar i Göteborgsnatten. Den här helgen tänker jag ta mig an utmaningen att förklara vår stads förträfflighet för en förlorad (läs: utflyttad till Stockholm) själ.

rundan2

Torsdag

Lika besviken som en blir när ännu en vän bestämmer sig för att flytta till huvudstaden (nej, att råka vara född där räknas inte som ett giltigt skäl), lika glad blir en när de kommer hem och hälsar på. Nu är det dags för just ett sådant tillfälle, och här krävs det mer än sill och goa gubbar för att övertyga om Göteborgs storhet. Vi börjar med att packa en picknickkorg med några västkustska mikrobrygder och slår oss ner på Klubb Kom In där Hey Elbow och Wildhart står på scen. Något så mysigt kan ju bara inte finnas i Stockholm?

Fredag
Att alla känner alla i denna stora småstad kan ha sina sidor, men på det stora hela är det väl trevligt att känna igen folk när en går ut? Sällan blir den gemytliga småstadskänslan så tydlig som när en klubbarrangör firar sin födelsedag på klubben, och därför tar vi med vår stockholmsvän till Jonks 35-årsfest på Pustervik. Först blir det dock uppvärmning på Henriksbergs takterass, där vi kan blicka ut över älven under Saturns Oasiskväll och låter britpopsnostalgin blandas med den göteborgska dito. Skulle vi bli rastlösa på 35-årskalaset kan det hända att vi smiter iväg till Nefs nya klubb House Nation, 100 % vinyl är svårt att motstå!

Lördag
Nu gäller det, lördagen är vår sista chans att förankra den där saltdoftande hemlängtan hos vår vän innan hen försvinner norrut igen. Därför släpar vi oss upp tidigt (nåja) och besöker Record Store Day på Pustervik där vi spanar in lokala storheter som Ebbot och Spiders. Efter några timmars välbehövlig vila i vårsolen glider vi sedan bort till Yaki-Da där QuiZadillas spexar till det sådär som bara göteborgare kan. Och vårt sista vapen är tyvärr lite för hemligt för att skriva om här, men några ledtrådar är svart, sent och svettigt. Vi vinkar av vännen på Centralstationen och räknar med att hen snart panik-annonserar på Facebook efter boende i GBG.

Fortfarande inte övertygad om Göteborgs överlägsenhet? En snabb titt i klubbguiden och dina tvivel kommer vara som bortblåsta!

Trevlig helg!
/Maria Kopp

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!