Djungeltrumman­bloggen

Klubbrundan = överlevnadsguide

Alla borde från och med nu förbereda sig på att de kommande kvällarna kommer att spenderas framför en bioduk eller med en öl i handen. Jag menar det är ju ändå januari, det är ändå filmfestival och det finns inte så jäkla mycket annat att göra. I helgen är startskottet för GIFF, alltså inte rörliga bilder på tumblr, utan Göteborg Film Festival. En kan ju räkna med att det kommer bli svårt att hinna med allt… så Djungeltrummans tips är att läsa in sig på helgens klubbrunda för att prioritera rätt! Hit me.


Foto: Fanny Måneskiold

Torsdag
Tooorsdag betyder snart helg och det tycker jag verkligen är något som kan firas lite extra, och eftersom jag började dagen med att få en parkeringsböter känner jag att en smygpremiär på en viss mexikansk kunglig restaurang kan passa bra. Så efter att jag, tillsammans med kära DT-kollegor, har stillat hungern, kanske hällt i oss en drink och skålat, springer jag vidare till Folk. För gissa vad? De har blivit med ny klubb igen, eller bar, eller klubb, eller bar/klubb med dj. Ingen vet vad som är vad längre. Folkets Röst i alla fall, grym musik tillsammans med naturvin, bra där!

Fredag
Denna vecka har jag tenderat att få pensionärsstämpel i pannan, soffan har lockat lite väl mycket… Jag skyller på att jag ”vilat upp mig inför GIFF”. Men nu är det dags, helgen är här och den kommer att som ett slag i ansiktet, fast på ett bra sätt hoppas jag. Kvällen börjar redan på eftermiddagen genom att klättra upp på Taket och galleri DIY, där tänker jag att veckans välbehövliga kulturdos ska serveras lite som på silverfat. Järntorget och jag har sagt ”I do” sen längesen men på fredag kommer det liksom vara det enda alternativet, #overattached. För från Taket är det inte långt till en matbit på Folk, och från Folk är det verkligen inte långt till kanske kvällens mesta och bästa invigningsfest på Pustervik.

Lördag
För övrigt tänker jag att en bra dagen-efter-dag spenderas sittandes i en mjuk biostol, kanske på Draken. Men tro inte att vilan varar länge, frågan är bara om var en ska öppna plånboken. Tillsammans med Woody West filmfestivalsfest på Pustervik och slå i takt när Justin Townes Earle sjunger americana? Kombinera välgörenhet med fest på Trädgårn’ där Fuck Cancer huserar och bjuder in till fest för en part III? Eller swisha på Jazzhusets nya hiphop-klubb Swisha!? Så lite tid, så mycket fest…

Söndag
Jag vet att jag kommer vakna upp och vara helt försvunnen. Inte röra mig alls och spendera ännu några fler timmar framför datorn. Men för er andra som antingen är kungar på att klubba eller helt enkelt har legat på latsidan och tänker ”på söndag det är DÅ det händer!” kan jag lista efterfesten för kortfilmspriset Startsladden som hålls på Pustervik. Innan hålls prisutdelningen och en kan anta att vinnaren kommer fira med bubbel och förlorarna med en eller fem shots. Söndagsmys blev plötsligt söndagsfest! Tänk inte på måndag, det blir bara jobbigt…

Om det här inte är tillräckligt, eller känner du att det här inte är din grej så kan du ju surfa in på klubbguiden där allt som händer i stan står med.

Trevlig helg! // Moa 

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!