Djungeltrumman­bloggen

Klubbrundan!

Vanligtvis inleds Trummans klubbrunda med någon slags ingress, där jag eller Lisa funderar kring olika saker. Det kan vara såväl högt som lågt (jag har till exempel googlat en viss veckas nummer för att se vad som kommer upp och sedan listat det), men det finns i alla fall nästan alltid med en tanke eller två. Det gör det inte den här veckan. För allt jag vill upplysa er om idag är att det, i skrivande stund (torsdag 15:27), verkar som att det kommer bli fint väder i helgen. Nu kör vi.

Torsdag
Jag tycker alltid väldigt mycket om Liseberg. Jag är liksom en sån som köper åkpass i vuxen ålder. Och utnyttjar det till max. Jag älskar Balder, jag älskar Uppsvinget, jag älskar Jukebox. Jag älskar verkligen spelhallarna. Men nästan allra mest älskar jag Taubescenen. Där spelade Jakob Hellman i tisdags. Där spelar Kristofer Åström idag. Där är det nästan alltid fint. Det enda jag inte gillar med Liseberg är kaninerna. För de är fan läskiga. 

Fredag
Lider du av FOMO är denna fredag din värsta fiende. Det händer roliga grejer över hela stan. Nästan sådär så det blir jobbigt. Jag väljer ett säkert kort i gamla goa Feed The HorseJazzhuset och sedan fortsätter jag på nykomlingen Cake Nefertiti. Allt jag behöver göra sedan är att låna någons falskleg och bada i kanalen för att få ihop nåt gammalt, nåt nytt, nåt lånat och nåt blått. Om kanalen kan räknas som blå, vill säga. Det är minst sagt tveksamt.

Lördag
Det finns uteserveringar och så finns det UTESERVERINGAR. Och eftersom YR-appen i nuläget lovar uppehåll, växlande molnighet och 19-22 grader varmt på lördag kväll och natt tänker jag spendera tid på två av Göteborgs finaste. Kvällen inleds (förslagsvis tidigt) på Drömmen om SommarenRitz, där Sven-Eric Nilsson spelar skivor. Sedan fortsätter jag till uteserveringarnas uteservering, Villa Belparc. För där styr ju Villan ultimata sommarhänget, och jag vill spela rundpingis all night long. Vill jag inte gå hem när de stängt portarna styr jag mina vingliga ben till Slice of LifeRio Rio. Varför? För det är så fint att se morgonen komma från övre däck. Och för att de har öppet till fem. 

Kommer FOMO:n krypande? Kolla guiden!
Karin Londré

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!
  5. Äntligen ESC!