Djungeltrumman­bloggen

Klubbrundan!

Hörrni. Nu är det så att jag vill att ni lyssnar väldigt, väldigt noga på mig. För jag precis berätta nåt som kommer göra era liv oändligt mycket lättare. Utan detta råd är nedanstående klubbrunda meningslös. Utan mina visdomsord kan ni lika gärna ge upp nu. Så viktigt är det, förstår ni det? Fattar ni att jag menar allvar nu? Det är helt enkelt av yttersta vikt att ni lovar mig att ni inte slutar läsa. Slutar ni läsa nu kan det gå illa för er. Och för era nära och kära. Jag är allvarlig. 
Systemet är stängt på lördag.
Jag sa ju att det var allvarligt. Säg nu inte att jag inte varnat er. För det har jag. Varnat er alltså.

FREDAG
Indieklubb
Kontiki, Storängsgatan 2.

Indie och klubb är två av mina stora svagheter, så när de kombineras är jag alltid lika lycklig. Norrland invaderar Änggården på fredag, med Luleå-boysen Hamngatan (som vi förövrigt intervjuat här nedanför) och Skellefteå-gänget Salenko på scen. Så himla gött va!

Skullclub
Nefertiti, Hvitfeldtsplatsen 6.

Okej, fredagsnatten kommer jag spendera i ett Norrländskt töcken. För efter de två banden från norr spelat färdigt på Kontiki drar jag till Skull Club, där Dennis Lyxén spelar med med Invasionen. Nu har jag dålig koll på gossip och sådär, så om det är någon som hört att Dennis gjort slut med Amanda Jensen får ni gärna säga till! På tal om Jensen kallade Martina henne för "en Ikea-version på en riktig möbel" här om dagen. Det tycker jag är både sant och roligt!

LÖRDAG
Jaqcues Labouchere och Skatan
Mitt Andra Hem, Andra Långgatan 31.
Det behövs ingen mer beskrivning av det här än att Jaqcues Labouchere och Skatan spelar live på Mitt Andra Hem på lördag och dom gör väldigt fin musik båda två. Ofta brukar jag skriva så "det behövs ingen beskrivning" och sedan skriver jag en jättelång beskrivning ändå. Det tänker jag inte göra den här gången. Så det så.

Modern Lovers
Yaki-Da, Storgatan 47.

För ett par år sedan bodde jag i Glasgow, och nu är jag en sådan sjuk sucker för allt som kommer från Skottlands enda riktiga huvudstad. Jag försvarar deep-fried sasuages i tid och otid, pratar om att det "faktiskt inte bara är fotbollsvåld och stabbing" utan "fantastiska människor och extremt mycket bra musik" i den enda staden som lyckas bli utnämnd till Murder Capital of the UK och Europes friendliest city på samma vecka. Modern Lovers tar the best of Scotland till Göteborg (den här gången i form av Franz Ferdinand-trummisen Paul Thomson och 1990's frontman Jackie McKeown) och jag kan inte annat än att älska det. 

Tycker du inte som jag? Men läs om resten av stans fester i klubbguiden då!

Don't be a stranger!
/Karin

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!