Djungeltrumman­bloggen

Klubbrundan!

Okej, kan vi pratat om Instagram?! JAG VET hur ett hav ser ut, och jag vet att det är lite extra romantiskt och härligt när solen skiner på vågorna. Jag vet att jordgubbar och klippor är en sjukt bra kombo. Alla andra vet det också. Dina jordgubbar är inte unika. Okej, bra. Då var de sagt, nu kan vi gå vidare. Springsteen är i alla fall i stan och Göteborg ler tillbaks. Vi virrar runt som vanligt, här är helgens klubbrunda!

Torsdag
Visste ni att Da Matteo under några utvalda torsdagar den här sommaren kommer bjuda in till konsert? I kväll är en sådan kväll och på scen står bandet Huntress Bow. Jag smygstartar helt klart min helg med att gå dit för att kolla läget och dricka av stans bästa kaffe. Efter lite gött häng på Magasinsgatan styr jag stegen vidare mot Järntorget och Andra Lång. För så här är det: Det finns få saker som jag uppskatta så mycket som charktallrikar. Därför känns det helt suveränt att fortsätta min torsdagkväll med ett besök på ostcharken Vink. Den här lilla krogen är förhållandevis nyöppnad men har redan blivit en klassiker på gatan. Där finns ostar och kallskuret från hela världen, och är du ett fan av champagne och fina viner ska du absolut inte missa att gå hit. Naturligtvis avrundar jag kvällen med en sväng förbi Pustervik där Maja Gödickes klubb Kir Royal håller låda.

Fredag
Man gillar ju när det blir så där urbant och härligt. Förra veckan prickade jag ju av Uba med sin cubanska feeling, och den här veckan tänker jag att Tranquilo får stå för stillandet av min tropiska längtan. Här börjar jag alltså min fredag med något förfriskande och lite go salsamusik. Sedan går jag vidare, i vanlig ordning, till Pustervik även i kväll. Där har klubben Fortunate Sounds bjudit in till Springsteen-efterfest och på scen står Willie Nile. Lär bli fint. I alla fall om du gillar Springsteen.

Lördag
Det här med att döpa barer är kul. Eller kanske inte själva dopet, men val av namn. Till exempel tycker jag att Heaven’s Lounge på Storan är av det lite mer lustiga slaget. Det om det. Där börjar jag i alla fall min lördag med en öl. På himlens salong alltså. Efter min bärs på Kungsportsavenyn går jag vidare till Magnus & Magnus. Det har ju precis varit lön, så jag tänker att en fet middag på M2 skulle sitta rätt nära perfektion. Dj Nibc, också känd som Fredrik från Trunkfunk, spelar skivor tillsammans med självaste Magnus & Magnus. Kan bli bra det. Efter M2 går jag vidare till Yaki-Da där Djungeltrumma-favoriten Sankt Göran står bakom skivspelarna. En fin avslutning, helt enkelt. Sen går jag hem. Ja, det gör jag.

Lät det här som en rätt kass helg? Ja, men kolla då in guiden. Vägledning i vimlet. Som vanligt.
Vi ses vänner.
Anna Wester

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!