Djungeltrumman­bloggen

Klubbrundan!

Jag tycker lite synd om alla er som bott utomlands större delen av året och som nu valt att åka hem för att ”ni vill ha den svenska sommaren”. Ni är ju en del, ni stackare, som kanske sa upp lägenheten i London eller drog från flickvännen i Australien för att ”den svenska sommaren är så härlig”. Eeh.. ja. Men vänner, vi klubbar på ändå. Skit i regnet, här är helgens runda! 

Torsdag

Det här med en smygstart på helgen tycker jag är en ypperligt trevlig företeelse. Man mörkar arbetsveckans sista dag och drar igång helgens festligheter redan på torsdag. Helt crazy, jag vet, men ibland måste man ta ut svängarna lite… I kväll har jag hört att Jonas Abrahamsson tydligen ska hålla låda och sjunga Prince-ballader uppe i restaurangen på Yaki-Da. Det kan bli legendariskt! Jag går i alla fall dit och kollar läget. 
 
Fredag 
Tycker ni alltså, som jag, att den här sommaren har sugit rätt hårt rent vädersmässigt? (Man går ju omkring och fryser hela tiden!) Då föreslår jag att ni tar er till Stadsmuseets gamla lokaler på Östra Hamngatan. Där har en liten, liten bit av Cuba flyttat in och döpt sig till Uba. Dit kan du gå för att stilla dina tropiska cravings och smutta på drinkar och röka cigarrer. Bra skit. Efter några glas där tycker jag att du ska gå vidare till Instant Pustervik och dricka klassisk Göteborgs-bärs. (Någon måtta får det vara på det!) Där står i kväll bland annat dj-kollektivet We Are The People bakom spelarna och de brukar ju bli kaosigt och härligt. Gå dit och se om det stämmer. Får du feeling kan jag sedan rekommendera dig att dra vidare till Jazzhuset där Dubstep Bastards, Cazuma och många fler har styrt upp fest. 
 
Lördag 
Den givna lördagssysslan är naturligtvis Thåström Röda Sten. Jag måste säga att det känns ganska fint att avrunda helgen med lite gött vemod och livemusik som kommer från hjärtat. Ett bra avslut, helt enkelt. Det faktum att Anna Von Hausswolff är med och supportar gör ju heller inte saken sämre. 
 
Tycker du att det här lät lite som en lång och mycket plågsam bakfylla? Ja, men kolla då guiden. Vägledning serverat på silverfat. 
Varsågod. 
 
Vi ses i natten 
Anna Wester 
Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!