Djungeltrumman­bloggen

Nej men, en klubbrunda!

Midsommar är antagligen Sveriges sämsta klubbkväll. Alla vill äta ägghalvor, dansa som grodor runt en jättepenis och dricka Piratens, vilket alla tre är företeelser som oftast inte hör hemma på så kallade "uteställen". Förutom det där om jättepenisen då. Hur som helst! En klubbredaktör gillar utmaningar och jag tänker därför ge er en lika fin klubbrunda som jag alltid gör. För sån är jag. Pålitlig som en gammal hund.

Torsdag
Jag måste erkänna att det där området bortanför Stigbergstorget inte alls är mitt hood. Mina händer har aldrig formats till 414-symbolen, i alla fall inte utan stora doser ironi i fingerspetsarna. Trots det tänker jag bege mig till gamla goa Majjerna på torsdag. För då hostar Kultur 414 en spelning på Mariaplan. På scen står Little Marbles och det känns som det hela kan bli hur fint som helst! Skulle jag av någon outgrundlig anledning få en stark längtan efter att se Nelly Furtado efter det så är det möjligt. På MTV World Stage. På Götaplatsen. Vilken grej. Chansen är kanske dock större att det hela slutar med bärs på Publik. Men det låter ju så tråkigt. 

Fredag
Och så var det då fredag… Mitt eldprov… Midsommarafton. Min första aktivitet för dagen är att vinna Quizadillas-auktionen, men det kan kanske inte kan räknas in i en klubbrunda, även om det onekligen kan bli festligt. Sedan proppar jag mig full av sill, nubbe och rädisor (älskar rädisor!) och sen snubblar jag väl, precis som alla andra, ut i Göteborgsnatten. Var går jag någonstans då? Antagligen till en fest av det mindre vita slaget som man alltid hamnar på, vare sig man vill eller inte. Vanligtvis återfinns den vid en sjö. Nu vill jag inte säga mer, av rädsla för aina.
Jag vet inte riktigt varför, men jag har en stark känsla av att jag misslyckades brutalt med mitt midsommarmission ändå. Förlåt. Hata mig inte.

Lördag
När du vaknar upp i ett moln av lika delar sprit- och färskpotatis-ångor vet du att det enda som kommer få dig att överleva dagen är vetskapen om att du kommer spendera natten på en båt. Och inte vilken båt som helst, utan spökbåten Rio Rio, dessutom. Rio tronar mer på minnen från fornstora dar än Sverige, men till skillnad från den blågula nationen, strävar båten fortfarande efter nya erövringar. Därför fortsätter det roliga på Slice of Life varje lördag hela sommaren, och så även den här. Kvällen tillägnas svenskpop, Shakespeare och tunnbröd. Vad annars, liksom?

Okej, jag har rätt bra koll, men klubbguiden har ännu bättre!

Glad midsommar!
Karin Londré

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!
  5. Äntligen ESC!