Djungeltrumman­bloggen

Redaktionen gör halloween!

Det är oerhört lätt att göra fel på Halloween. En snubbling på Buttericks och plötsligt är man utklädd till sexig skunk. Jag kände mig lite osäker inför den stundande helgen, så jag bestämde mig för att söka stöd på de enda ställen jag känner till: i Djungeltrummans festfotoarkiv och hos mina extremt skräckinjagande kollegor.

69499

Det här är den absolut bästa maskeradoutfit vi har i vårt festfotoarkiv. Det känns dock inte som att alla kan pull off white trash mama-looken. Så varför inte gå mer åt det mexikanska hållet? Lite så här:

111948

Mycket snyggt och också läskigt. Dock är jag rätt värdelös på smink, och ju mer av mitt face jag kan dölja, desto bättre är det. Därför funderar jag lite på den här looken:

112045

Så var det då dags att rådfråga mina redaktionskamrater. Först ut var Martina och Lisa. Så här goa ser de ut ibland:

lisamatty

Martina! Vad klär du ut dig till i helgen?
– Brödrost med äkta bröd.

Vad klär du absolut inte ut dig till i helgen?
– Storsjöodjuret, pga ingen vet hur det faktiskt ser ut plus ingen har sett det så då skulle jag behöva vara osynlig. Inte min starka sida.

Men du då, Lisa? Vilken är din bästa halloweenoutfit?

– Jag har alltid velat klä ut mig till mumie. Inga nätstrumpor eller hotpants i polyester så långt ögat kan, bara en könlös hög med gasbindor (om man lindar tillräckligt hårt). Jätteläskigt! Men egentligen handlar den outfiten bara om en sak: hur kul det skulle vara ifall mumien gick hem med någon. Att behöva linda på sig alltihopa igen, långsamt, långsamt för man är jättetrött. Gå och sätta sig på vagnen, det fladdrar lite efter en. Dräkten gick sönder så man fick fylla på med lite toalettpapper. Träffar nån man pluggat med, vinkar med lite gasbinda löst hängande från armbågen. ”Hejhej. Halloweenfest, ja. Jo.”

Vad får man absolut inte göra när man ska skrämmas?
– Använda riktig kniv istället för plastkniv, hoppa fram för tidigt eller klä ut dig till ett morgonstånd. Det är halloweens tre största no-no:s.

Lars

Vidare till Lars! Har du någon gång varit utklädd så bra att ingen kände igen dig?
– Ja! En halloween klädde jag ut mig till en långhårig Matti Alkberg. Utklädnaden blev fulländad direkt när jag hittade en (ful) mössa med långt, tunt blont hår runt kanten. Jag gick all in och avslutade kvällen med en spya på bussen på väg till Max Hamburgare.

Vem är läskigast i världen?

– Marilyn Manson. Helt klart.

Jaha, då vet du vad som gäller: Marilyn Manson inlindad i gasbinda. Mot apoteket!
Karin Londré

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!