Djungeltrumman­bloggen

Tips, tips och åter tips!

Känner du inte för att svepa en öl med alla andra helghungriga? Förståeligt, det är trots allt alltid en dag i imorgon också, liksom. Vi föreslår: svep lite skön kultur istället.

wednesday
Onsdag
Vandalismens historia
Alla har vi klottrat på skolbänken med en tuggad, gul blyertspenna med huvudet vilandes i handen. Det var i alla fall det jag gjorde när de andra i klassen räknade matte. Räknas det som vandalism? Ja, vad är egentligen vandalism? Och hur har vår syn på den förändrats genom åren? Besök Göteborgs konsthall idag mellan 18-19 and you kommer founda it out!

Folkets hus – Konstens politiska möjliheter
Anna Odell, Dror Feiler med flera kommer idag till Folkets hus för att diskutera om och hur politiken påverkas av konst. Det bjuds på perfornance, samtal och just det, inträdet är fritt!

Quizkväll på Noba
En onsdagstradition är född! Eller den beräknas anläda ikväll klockan 20.00 och inte en minut senare. Avboka soffhänget, lämna mysbrallorna hemma eller behåll dom medan du briljerar bland dina polare i lite skön frågesport. Varför inte käka lite god mat också? Kvällen är räddad.

biljard
Torsdag

Livemusik på Biljardpalatset
Vägrar du välja mellan livemusik och biljardspel? Vad bra! För det behöver du inte. Varje torsdag bjuds det på musik i liveformat på Biljardpalatset och så även idag. Samla ihop ett gäng och sporta kvällen lång (förresten, är biljard en sport?)

Folkteatern – Blåvingar
Torsdagsteater? Inget myntat begrepp vad jag vet men just denna torsdagen kan det vara det. På Folkteatern går just nu relationskomedin Blåvingar. Den handlar typ om några medelålders kvinnor som var vänner som barn och nu ger sig ut i skogen och så händer det massa saker. Kommer ni ihåg SVT:s långdragarserie Andra Avenyn? Hon som spelade rektor på Herre Brandelius gymnasiet är en av skådespelarna. Tror det kan bli bra!

tim
Fredag

Konstgalleriet Fête de l árt – Konstfesten
Kom på konstfest! I tre dagar med start idag, fredag kan du gå och titta på konst av en rad olika utställare. Dessutom kan du köpa det mesta av det som visas så ta med dig plånboken och ditt konstnärliga öga. Det bjuds på kaffe också. Kaffe och konst. Succékombo!

Frilagret – Fashion REmaker
Hjular du när du får en reva i jeansbrallorna, går hem och sätter dig vid symaskinen och vips så har du en keps? Eller tar hand om mammas gamla axelvaddkavaj från 80-nånting för att du ser såååå mycket potential? Om ja, ska du delta i modetävlingen Fashion REmaker. Under 15 timmar får deltagarna skapa kläder av begagnade tyger och kläder under temat “Sophisticated Sport”.

mens
Lördag

Urban Artroom – Period Pieces
Elva konstnärer ställer ut sina verk med temat mens. Ja, sina mensverk skulle man ju faktiskt kunna säga. Det utlovas en utställning du aldrig har skådat förut. Och jag har faktiskt aldrig sett menskonst, visste heller inte att jag ville men åh vad jag vill!

Direktsänd opera på Bio Roy
Jag har alltid velat gå på Opera, och jag har ju faktiskt 4 timmar och 30 minuter över på lördagkväll så är man som jag sugen på att bli hänförd så gå till Bio Roy. Föreställningen heter Furst Igor och den sänds live från The Met i New York. Coolt! Ett plus är att den sänds med svensk text. Frågan är, biobekväm eller operablåsan? Det är frågan det. Äsch, jag har ändå ingen operablåsa.

Jenny Bengtsson

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!