Djungeltrumman­bloggen

Veckans fem bästa!

Vi svenskar är inte vana vid trettio graders värme, i alla fall inte under en längre period. Så trots att Göteborg visar sig från sin allra bästa sida denna sommar, kan man behöva en break från staden i helgen för att inte förlora förståndet totalt. Om detta handlar Veckans fem bästa!

giphy

Bästa festival(er)
Många blev vi ledsna när Knarrholmen tog uppehåll för året, men som tur är finns det goda alternativ om man vill gå på festival som inte ligger i stan. I helgen går nämligen både Festival Del Mar Asperö och Clandestino Botnik av stapeln. Det är bara att välja och vraka!

Bästa fika
Gör din egen fika och stick till havet, eller kanske möjligen in i en mörk, djup skog (ni vet att det redan finns kantareller, va?). Askimsbadet har till exempel en nyinvigd fin pir som man kan hoppa ifrån. Det är Sveriges längsta. Den är liksom 300 meter lång. Om du inte orkar vara ute i solen: gör iskaffe hemma. Obs! Risk för missbruk.

Bästa utflykt
Någonstans på Tjörn ligger skulpturparken Pilane. Det är inte bara ett festligt namn utan också en ganska cool grej om man gillar konst + fin natur. Andra bra saker som finns där: ett gårdskafé + havet.

Bästa utställning
Röda Stens Konsthall är så nära havet man kommer om man inte vill lämna stan. Här kan man äta lunch, gå på fest eller gå på en guidad visning av den utställning som är på tapeten. I helgen: Lilibeth Cuenca Rasmussens utställning ”Melodiska himlar faller mot jorden, får träden att flyga”.

Fanny Wijk

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!