Djungeltrumman­bloggen

Yxor och feminister

För ett tag sedan fick jag frågan om det verkligen var så jobbigt att vara kvinna i Sverige idag.

Frågeställaren (japp, det var en han) var snabb med att intyga att han ”självklart var feminist och så, men … märker du verkligen av det på något sätt, det här med, eh, patriarkatet?” Frågan gjorde mig lite trött. Precis som jag tidigare under kvällen blivit lite trött när en okänd person (japp, det var också en han) försökte övertala mig att ta av mig min keps pga jag ”skulle vara mycket sötare utan den”.

Lite samma trötthet, och uppgivenhet, känner jag inför K. Svensson och hans flabbiga grabbgäng. För jo, vi har kvinnlig rösträtt och pappamånader och kvoteringar och genusvetenskap och Gud vet allt. Men så länge en förnärmad kulturman kan kasta ur sig döds- och våldtäktshot medan andra män fnissar runt omkring – då är det faktiskt lite jobbigt att vara kvinna.

Ha en toppenhelg!
/Maria

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!