Bypedro

Kosteröarna.

Denna vecka skulle det har varit West Pride och därför tagit ledigt från Myrorna i två veckor. Så jag har haft ofrivillig semester kan man säga, inget jag klagar på så, men hade gärna fortsatt mitt jobb med West Pride och jobba med frågor jag brinner för. Det är trots allt Pride månad och vi måste fortsätta kämpa mot homofobi och ojämlikhet!

Jag och Erik hade pratade om att åka iväg till Koster för några veckor sen. Han ville gärna visa mig Kosteröarna eftersom jag hade aldrig varit där. Till slut bestämde vi för att åka och det va precis vad vi behövde.

Just nu är jag faktiskt på väg tillbaka till Göteborg och haft magiska dagar i Kosteröarna. Just nu är koster rätt tomt, precis som jag gillar det! Här kommer en liten bildbomb av dagarna.

Vi hade riktig tur med vädret.

Hyra & cykla överallt.

Såhär fri kände jag mig plötsligt!

Kvällar vid havet.

Rekommenderar verkligen! Pågrund av covid har många boende halva priset. Självklart viktig att ha ansvar och respektera restriktioner från hälsomyndigheten när man reser! Viktigaste för mig va att vara ute i naturen.

Ha en fin sommar så länge.

(Inlägget skrev igår 9.juni.2020)

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

The Summer Hat

Hej!

Sommaren är här och precis som för många andra har mycket förändrats, jag kommer att uppdatera er så småningom vilka förändringar som har hänt hos mig. Vi kan börja med att jag har hunnit flytta och är nu mera singel. Det är en process som jag och mitt ex håller på att bearbetar. Fokus i mitt liv just nu är att bearbeta olika känslor som kommer upp och se till att mår bra. Här kommer lite bilder som jag själv tagit… Plockade lite blommor, satt upp ett vit tyg och tog lite bilder.


Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Min syster har skrivit en text som jag tycker är viktig, vi båda har diskuterat detta väldigt mycket och pratat om hur Sverige och många andra länder inte ta detta på allvar. Att jämföra Corona-viruset med cancer och andra vanligare influenser är helt sjukt… Första gången vi tycker samma, brukar aldrig hända…


Risken för spridning i Sverige enligt folkhälsomyndigheten gällande Covid-19”mycket hög och vi vet ej omfattning på hur denna spridning är”. Detta senast idag. Totalt har Sverige fått 326 bekräftade fall än så länge. Medan i Italien är närmare 9170 smittade och av dessa har 463 dött. Det är en hög dödlighet enligt siffrorna. (Uppdaterat senaste igår från GP).

”Influensan” började i ett diktatur land som såklart mörkar antalet dödsfall och man måste sluta vara naiv och egoistisk och inse allvaret i detta. Vi alla känner någon gammal och någon sjuk. Jag ligger i riskzon. Jag ska inte behöva dö i influensa bara för att en dum jävel var tvungen att åka på en skidresa trots att man visste om risken för smitta var mycket hög. Folk dör varje dag av olika skäl men vi ska inte förminska detta som folkhälsomyndigheten först gjorde.

Vi har inte en aning om hur det här muterar sig och egentligen inte större kunskap. Hur kan man då välja att kläcka ur sig kommentarer som ”det är som vilken influensa som helst” eller t.o.m jämföra detta med ”vanligare sjukdomar” som folk dör i. Ni som är friska i övrigt ja ni kommer ju förmodligen överleva detta. Men vi andra som inte är??

Och slutligen. Vår ekonomi? Börsen har rasat och flera människor sitter i karantän. Hela Italien sitter i karantän. Kina kunde förebygga smitningen på ett smidigt och snabbt sätt och är nu på bättringsväg. Men hur många länder är det som är lika effektiva som Kina?
Om spridningen fortsätter i den här takten för man ej tog det på allvar från första början så kommer Sverige att sättas i karantän också. Vi alla vet att svenskt sjukvård inte kan ta hand om alla som kommer få smittan och behöver vård t.ex. många äldre och sjuka människor.

För att inte tala om u-länder som inte ens har tillgång till rent vatten och mat dagligen. Självklart är detta ingen anledning till panik och jag kommer precis som många andra i riskzon fortsätta mitt liv som vanligt. Fast kanske inte resa någonstans närmaste tiden för undvika flygplatser och vara mer försiktig helt enkelt och hoppas på det bästa.

Det jag ville få ut av texten var att detta måste tas på allvar och att man måste komma ur sin ”trygga bubbla” att vi sitter säkert och inget händer oss. Vi måste vara bättre på att ta svåra beslut snabbare (Sverige) och inte förminska något vi vet så lite om. Och speciellt inte jämföra med sjukdomar såsom cancer och självmord??? Det har inte med saken att göra överhuvudtaget så sluta genast med det!

Kram!
Ps tvätta händerna ALLTID!!! Och nys förfan i armvecket.

– Pamela Lima.

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

West Pride 2020

Hej alla!

Jag vill först och främst ber om ursäkt till mina vänner och bekanta, ja jag vet att det är fett ocharmigt att göra det i ett blogginlägg. Men tänker att det är främst de som läser denna blogg. Jag ber om ursäkt för att jag är så otroligt virrig och har haft så himla lite tid till mina vänner, men det finns självklart anledningar till det.

Det är t.ex bara 100 dagar kvar tills West pride och den här veckan är det sista veckan att ansöka till program!! Tycker verkligen att alla ska passa på och ansöka, du få chansen att komma in i West Prides plattform och vara med. Detta plattform prioriterar dig som Hbtqi+ person och det är inte många plattformer som gör det, så passa på! TRYCK HÄR FÖR ATT KOMMA TILL ANMÄLAN!!

Jag vill även rekommendera er att den 3/3 spelar jag på Folk inför en premiär av XY Chelsea som är en dokumentär om Chelsea Manning, trans kvinna och soldat i amerikanska armen, som dömdes till 35 års fängelse för att har läckt hemlig militär information om krigsbrott i Irak och Afghanistan.


Ni ser att jag har många bollar i luften vilket leder till väldigt lite utrymme till annat, det är en perioden i mitt liv just nu. Men jag tänker att jag gör en liten lista med vad det är jag gör och vilka projekt jag medverkar i just nu. Brukar vara en återkommande punkt i min blogg, periodvis….Men på något sett går dessa sysselsättningar lite hand i hand också…

Vad jobbar jag med just nu:

Myrorna – Mitt stabila punkt.

Klubb – Hemligt stor projekt på gång.

Dj – Ja, jag spelar ändå flera gånger i månaden.

P4 – Pratar om mode på P4, förmiddagsprogrammet.

West Pride – Platschef för West pride, bokar in program .

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Modesnacket på P4

Idag var det mycket skratt i dagens Modesnacket på P4, så kul när vännerna hör av sig och uppskattar det lilla stund jag spenderar på P4. Jag är tillbaka på måndag redan, så har ni lite modetips, trender eller något ni tycker jag borde ta upp får ni mer än gärna kommentera eller höra av er! Jag kommer återkomma regelbundet på P4 och snacka mode tillsammans med Ehwa & Hector på förmiddagsprogrammet, så alla tips är välkommen. Ni har dagens Modesnack HÄR! Börja snacka vid 10:04 nån gång, klockslag alltså.


VINTER/VÅR LOOK

Jag bor i Göteborg, som är då en stad där vädret är väldigt oförutsägbar! Det regnar en del så jag gillar att lekar med mina regnkappor & kappor.

För att skapa mer struktur och matta ner den glansiga, valde jag att ha min regnkappa under min Burberry kappa.

För att det inte skulle kännas för uppklädd och stelt, så valde jag även att ta ut fodret från kappa och stället ha den utanpå kappan för att få en mer streetwear look.

En polotröja kan verkligen lyfta din look!

Hoppas ni gillar detta och kommentera gärna vad ni tycker!

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Trend spaning 2020

Imorse va jag med i P4 och pratade om trender och mode så jag tänkte att jag kunde fortsätta med temat här på bloggen! För några veckor sen va det fashionweek i Milano & Paris. Förra veckan va det Köpenhamns fashionweek och fokus på denna spaning är där.

Här kan ni lyssna på när jag babblar i P4, bara klicka på länken.

Jag kan tycka att det är i egentligen inte så mycket som förändrats inför våren, det kommer bara i andra former. Det största trenden och förändringen är i så fall sustainable fashion, alla företag vill vara hållbara och visa att de bryr sig om miljön. Vilket jag är allt för! Men vi måste vara försiktiga, mode industri är en av de mest opålitliga industrier som finns. Om du verkligen bryr dig och köper kläder som inte ska vara så dålig för miljön, gör research på de märken ni köper kläderna ifrån eller köp secondhand. Det räcker inte bara att läsa vad de väljer att visa. Precis som man bryr sig om att köpa ekologiskt och vad man stoppar i sig så borde man bry sig om vad man stoppar på sig!


Favoriter från catwalk SS.

PSEUDONYM

Jag älskar detta! Jag får streetwear vibes men ändå chic, så detta kommer jag sno. Sjalar är något ni kommer ser mycket av i vår.

Stylingen är inte min favo i denna kollektion men det finns guldkorn.


MORTEN USSING

Jag älskar en snygg kostym! Massvis med kostym i vår.


SUNFLOWER

Glans glans glans, killar va inte rädda att glamma med glasiga material som en snygg silk skjorta!


FREYA DALSJO


SAMSOE SAMSOE

Monokrama looks är väldigt mycket HÄR, matcha matcha!


HOPE

Kappor har varit trendigt ett tag och det kommer de att fortsätta att va!


SAKS POTTS

 

Älskar denna kollektion, här kan man tydlig se att 80-talet är tillbaka men utan det extrema.


FAVO FRÅN STREEFASHION SS/AW

Desto längre kappan är, desto bättre. Hellre för lång än för kort, just saying….

Jag älskar en militär look, få att känna mig stark och sexig!

Natur färger i alla slag!

Randigt är också en favorit.

Jag kan se cowboy looken smyga fram här och där.

Läder på läder och lite mer läder. Glasiga material är något vi alla kommer se väldigt mycket av och läder ger en lite mer sexig glam look.

Alla dessa bilder har jag snott från CFW, kort om vårens mode:

Streetwear verka ha inspirerat alla kollektioner, vilket inte är så konstigt kan jag tycka när vi lever i en instagram värld. Problemet med det är att det blir kommersiellt och tappar sin betydelse. Men jag gillar det lekfulla som denna säsongen kommer med, oversize, starka neon färger som gör de jordiga monokroma färger lite roliga, alla verka har verkligen jobbat på sina siluett så viktig att få fram de rätta former för den stylingen du går för. Aldrig fel med att matcha, lätt sätt att göra din stil lite mer intressantare utan att lägga så mycket jobb på det. Glöm inte accessoarer, hatt & sjalar är favoriterna men även granny brillorna! Till alla konstorsnissar, det är nu ni kan göra eran look lite roligare.

LISTA:
Cowboy looken.

Glasiga material.

Läder.

Ormprint.

80-talet.

Kostym.

Pärlor.

Väst.

boots.

Kappa.

Beige/brun.

Oversize.

Drama.

Randig.

Detaljer.

Hårklämman.

Unisex.

instoppad byxan i stöveln.

Vintage.

90-tals jeansen.

Hållbarhet.

Hoppas ni gillar inlägget och kommentera gärna vad ni tycker kommer va trendig i vår?

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

TOXIC- Filmfestivalen 2020

Hej filmfestivalen!

Imorgon har en film som jag medverkar i som huvudroll premiär under filmfestivalen! Jag har personligen inte sätt den än, men hela processen va så himla kul. Oavsett vad är jag så glad att jag gjorde det, ni kommer kunna se hur kul jag hade. Jag är absolut ingen skådis och aldrig gjort något liknande förut, men jag blev väldigt nyfiken efter att vart med i denna. Biljetterna är slutsålda för premiären men det finns andra dagar man kan gå ifall ni skulle vilja det! Ni har länken under, bara klicka på bilden.

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

[email protected]

Hej!

Nej nej jag har inte glömt min blogg även om det verka som det. Nytt år, nya misstag eller vad säger man…. Jag har såklart tagit på mig massor av projekt, kommer att dela allt med mig sakta men säkert ska ni se!

Till något helt annat så är jag med och arrangerar West Pride Ung 2020! Så det kommer att blir många inlägg angående Pride, ni kan se det som en guidning inför festivalen. Min del i det hela är West Pride ung, vilket innebär att jag kommer jobba mot 13-25 åringar. Alltså er få man hoppas.

Med detta inlägg vill jag tipsar er som skulle vilja vara med i Prides festivalprogram. 

Alla har möjlighet att ansöka till West Pride och skapa ett program, men alla får inte. Med program menar vi, aktiviteter eller en performance under festivalens gång. Alltså allt från föreläsningar, uppträdande, vernissage eller andra aktiviteter… Det är ideellt, vilket innebär att man får inte betalning eller ersättning för detta. Men du får möjlighet att uppträda på en stor scen, tillgång till lokaler, rekvisita eller hjälp med det tekniska behov för show & scen.

Inte bara hjälper du till en mer jämlik Göteborg och vår kamp

mot homofobi, men du får även chansen att exponera dig själv! 

Hur söker man?


Allt du gör är klicka på bilden under och följa instruktioner, där står även all information du behöver veta för att uppnå kriterierna för att kunna skapa program med oss. Du behöver inte heller vara ensam, utan självklart kan ni vara flera personer på ett program och du kan delta eller göra flera program om man skulle vilja det. Vi vill att festivalen ska kunna vara för alla och därför måste inte heller dit program vara på svenska, något ni kan läsa mer om när ni klickar på bilden under.

Ifall du fortfarande ha svårt att förstå eller behöver kanske mer guidning?

Hör gärna av till mig på [email protected] eller på mina andra sociala medier kanaler.

Annars kommer vi ha stormöte den 5e februari där du får chansen att veta senaste info och själv påverka festivalen! Klick här för att komma till evenemang sida.

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

MITT FÖRSTA QUEER EVENT!

HEJ! Nej jag har inte dött! Det känns som att mina inlägg handlar om hur mycket jag jobbar och inte hinner blogga. MEN DET ÄR SÅ SANT! Lovat mig själv att börja igen i alla fall, så jag håller på att skapa ett stort inlägg till er om hur mitt år har varit så får ni en sammanfattning på hela mitt år i alla fall. Men just nu vill jag bjuda in er alla till mitt första queer evenemang!

Jag har länge pratat om med folk omkring mig att Göteborg har för dåliga hbtq klubbar! Något jag har vela ändra på länge, men det är väldigt svårt att hitta bra samarbetspartner och människor som vill göra detta för rätt anledningar osv… Men nu är vi här och detta kan va början på något stort! Ni hitta evenemanget härrrrrrr! Där kan ni läsa allt om klubben och ni får mer än gärna dela och bjuda in folk. Jag är riktig taggad till detta, vi ses snart!

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Bröllop i Venedig

Hej!

Nej jag är inte död! Däremot har jag haft semester och rest en del. Jag och Erik fick en inbjuda till ett bröllop i Italien från hans kollega, vilket va något vi inte kunde tacka nej till. Vi passade på att åka runt i Italien och delta i detta fantastiska fina bröllopet. Förutom att bröllopet va i Italien så va paret intressanta i sig, en va från Kina och den andre från Italien och detta gjorde att vi hade en väldigt mångfald av människor och kultur på bröllopet vilket jag bara älskar! Bröllopet skedde ute på Lido ön som ligger inte alls långt från själva Venedig ön.

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Bypedro

Jag är den ”kreativa” killen som älskar det estetiska i livet. Ett utav mina största intressen är att fota och skapa kreativa skapelser allt från bilder, styling, design och konst!

Mest lästa

 1. Rätt färger ger rätt glam
 2. Var i livet är jag?
 3. Lookbook-fall prep
 4. PINKY
 5. Fransjacka
 • Arkiv

 • Sök mig.