Bypedro

Bypedro

 1. Snacka politik eller vill alla bara snacka?

  Lämna en kommentar

  Hej!

  Jag är verkligen den personen som inte tycker om att snacka politik, på grund av många olika orsaker. En stor del av det är att alla verka alltid mer pålästa och kunna mer än mig. Detta valår har alla åsikter till och med rasisterna. Jag kom till Sverige när jag va 11 år gammal tillsammans med min syster, när jag va 11 år visste jag redan att jag tyckte om killar och jag märkte väldigt snabbt att jag va mer accepterad här (missförstå mig inte, jag va väldigt mobbad). Men detta land fick mig att ändå känna att jag hade en framtid och saker att ser framemot. Efter ett år kunde jag båda prata och läsa svenska, då började min forskning om hbtq världen i Sverige. Inte om själva community men mer vad jag som homosexuell utländsk kille hade för rättigheter och för  mig verkade allt som en dröm med tanke på att jag är sydamerikan. Sen jag va 13 år gammal har jag levt mitt liv som öppet homosexuell!

  Idag är jag 25 år gammal och ser mig själv som Svensk, men idag är jag också väldigt rädd och den framtiden som jag en gång såg börja skuggas. Jag är rädd att förlora det lilla privilegium jag har, det är inte lika mycket som en vit straight man. Men det är tillräckligt för att jag ska kunna kämpa mot orättvisor och ge mig en bekräftelse på att detta land tänker också på mig.

  Det jag tycker är intressant och frustrerande är hur politiker och människor prata om detta. Politiken har blivit en status grej, men så blir det när sociala medier tar över. Politiker pekar på varandra och säger ”det är dit fel”, vi medborgarna lägger ALL fokus på SD, sen tycker vi att det är konstigt när deras politik växer…. Missförstå mig inte, jag har inget sympati för det partiet men vi måste ha fokus på rätt grejer och hat är inte något att lägga fokus på. Influensers skriver provocerande status för att få mer likes medans andra säljer sina röster. Ibland så frågar jag mig själv, är det verkligen såhär? Allting verka som ett stort jävla skämt. Precis som när SD först kom på tal och människor bara skrattade eller gjorde narr av det. Men det är inget skämt! Titta nu vart de är på väg?

  Vi vet, du hata SD. Lägg inte energi på att hata och det enda du gör är reklam för de. Varje status, kommentar, insta inlägg… Ni alla skriver bara samma saker. Ni gör SD trendigare och trendigare. Kommer ni ihåg bloggerskan Kissie? Kolla på henne idag, hon lever sitt goa liv med massa pengar. Varför? Jo för att människor hatade på hennes hat av provokationer…. Så kör SD, allt vi hör är hat, men det ger resultat till tillväxt och makt för dem. Så nej, de är inte korkade utbildade människor! I så fall är vi jävligt mycket dummare för att vi faller för det…

  Vi måste sluta vara så jävla egoistiska och dela med oss av det överflödiga vi har. Så ser jag det.

  tack för mig.

  Foto tagen av mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *