Håkanbloggen

Vamos fugir!

Foto & Copyright: Patrik Österberg/Bulls

Hallå där ute i höstmörkret!

Nu är det snart exakt ett år sen Illusioner släpptes och vilket album det var. Vi vet ju att Håkan har ännu en skiva på gång och att vi väntar på datum och namn. Tills dess tänkte jag att vi kunde gå igenom några av mina favoritlåtar genom åren. Längtan efter ny musik kryper i kroppen och vad passar då bättre än att gå igenom hans stora låtskatt tillsammans med er!

Så jag tänker börja med en låt som ligger mig nära om hjärtat. Låt oss fly precis som Gil. Låten är en gömd track på Försent för edelweiss albumet som släpptes 2008. Sista låten på albumet är 20 minuter lång och har ungefär en kvarts tystnad. Efter den där kvarten så tonas långsamt Låt oss fly in.. och vilken låt. En av mina bästa. En av dom som jag älskar mest.

Den släpptes senare i samband med fotoboken PS lycka till ikväll. Men första releasen kom redan 2008. Jag skulle vilja säga att detta är lite av en bortglömd skatt. Så vacker. En cover på Gilberto Gil’s ”Vamos Fugir”. Inte helt direkt översatt, men nästan. Jag som spenderat 2 år av mitt liv i Portugal lyssnade väldigt mycket på både Håkan’s och Gilberto Gils version där nere, i värmen. En vacker låt om att vilja fly bort från vardagsbruset. Bort från 7 till 4 jobb. Om sena nätter och det lilla fina i vardagen. Som att vattna sina blommor.

En pricksäker låt med ett krassligt sound. Håkan är precis allt det där för mig. Sena nätter, en flykt till något större, det enkla i vardagen. En bortglömd vacker låt jag vill ta fram nu när mörkret är så påtagligt och vintern känns så lång.

Slänger med den ENDA gången han framfört den live, och då var självaste Gilberto Gil på plats!! Där sjunger han även ett stycke ur Vamos fugir. Vackert och magiskt med blåsarna. Såhär vill jag alltid ha dig, Håkan, i vit kostym sjungandes om flykten från vardagslivet in i vackra hamnar.

https://youtu.be/iZCKeBEomas

In å lyssna!!

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Håkanbloggen

Välkommen in för att ladda upp inför Håkan på Ullevi. Jag som driver denna bloggen heter Mathilda Edman. Ni hittar mig på Mathildawnedman @ Instagram och här.

Mest lästa

  1. Tankar från en drömmare
  2. Nu kan du få mig så lätt
  3. Vamos fugir!
  4. Här kommer lyckan..
  5. Håkan och hans influenser