Håkanbloggen

Här kommer lyckan..

Hej allihopa!

Ett nytt år har det blivit och det närmar sig vår.

Det känns som att jag gick lite i ide december, januari och februari. Men nu är jag tillbaks och så är även snart vår allas vår!

Dagarna går och det blir allt närmre och närmre till Ullevi!! Satan vad jag är peppad. Små fåglar viskar från alla håll och kanter om skivsläpp, olika datum och spelningar hit och dit. Det vi vet hittils är att Håkan har varit i Studio Rymden med Jocke Åhlund (2 steg från paradise, Försent för Edelweiss). För er som inte visste det så är Försent för edelweiss min favoritplatta. Den är ösig och ruffig! Det är rocknroll och historier om kärlek, om alkohol, att hamna efter, att inte hinna med och om att vilja följa med. Den ligger mig varmt och hjärtat och jag tänker fortsätta tjata om att få höra Exile on Wollmaryxkullsgatan live tills det händer!

Så.. vad har hänt det senaste? Jo jag lyckades lura in mig själv på presskonferansen för Taubestiftelsen som har skapats. I fronten har vi bla Abba-Benny och Håkan Hellström. Håkan var inte själv närvarande på plats under konferansen, men han lämnade ett väldigt fint tal efter sig. Jag spelade in hela så jag tänker att jag delar med mig av det här i textform. Vissa saker behöver komma ut. När jag satt där och lyssnade kände jag flera gånger att det här måste ut!! Fler måste få höra det här! Hans ord. Hans sätt att uttrycka sig. Han gör det som ingen annan.

Jag skriver en del texter själv och det vet jag många som gör, men ingen kommer någonsin komma i närheten av hans storhet. Vissa har det bara.

 

”Det fanns små hål i den grå Göteborgsskyn. Och där bakom, där var skyn klarblå.
Everts musik gjorde sådana där små hål. Kikhål ut till en större värld.
Där utanför fanns äventyr, skeppsbrott, kärlekar, romantiska misslyckanden och oändliga möjligheter.
Och jag tänkte att allting, eller åtminstone nånting, av det där väntade på en.
Vad vore livet annars annat än en torftig sörja av tidiga mornar, läxor, vattenpölar och våta skor.
Jag minns att jag alltid hoppades att allt Evert sjöng om skulle vara sant.
Att det inte skulle vara påhittat.
Nu vet jag.
Precis som alla stora berättelser och sagor, som nått hela vägen in i en.
Det är alltid sant.
Det har bara inte hänt än”.

Jag lämnar det här.

 

Tack för mig och vi hörs snart.

 

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Håkanbloggen

Välkommen in för att ladda upp inför Håkan på Ullevi. Jag som driver denna bloggen heter Mathilda Edman. Ni hittar mig på Mathildawnedman @ Instagram och här.

Mest lästa

  1. Tankar från en drömmare
  2. Nu kan du få mig så lätt
  3. Vamos fugir!
  4. Här kommer lyckan..
  5. Håkan och hans influenser