Håkanbloggen

Håkan och hans influenser

Det snackas jämnt om att Håkan ”snor” textrader och melodier hit och dit från olika band. Jag kan hålla med om att han gärna lånar friskt och har många olika influenser. Men jag skulle inte kalla det stöld. Jag skulle kalla det att hämta inspiration från det han älskar mest. Från det jag älskar mest.

När jag började gräva djupare i musiken från 60-talet upptäckte jag många rader som var översatta till svenska och många melodier som bara gjorts om med något annat ackord. Jag älskade det. Jag förstår inte varför så många känner sån avsky för det. Är det för att dom önskar att dom kunde göra likadant? Jag tycker bara det är vackert. För mig är det att föra vidare musiken, att inte låta vissa rader eller melodier förloras i tiden. Att hämta från våra största som Bob Dylan, Lou Reed och The Beatles tycker jag att Håkan gör rätt i. Jag älskar att höra musiken jag älskar göras om och få nytt liv. Det är som med allt. Konst som görs om och förvrängs och tar del i större konstverk, filmer som görs om på nytt, stilar vi lånar och hämtar tillbaks från förr.

Jag välkomnar det med öppna armar och jag kan säga att jag gör exakt likadant själv. Jag sitter hemma och skriver och helt plötsligt så är det nån rad från någon annan låt där, mitt i allt. På något sätt får man med känslan från den låten in i sin egna. Den där känslan som kan vara så svår att sätta ord på, men som vissa genier har lyckats med.

Jag vill faktiskt säga tack till Håkan som lånar och förnyar musiken på sitt egna sätt.

Så för alla er som är törstiga på ny musik och har lika dåligt tålamod som jag så kommer här några av mina favoritlåtar som Håkan lånat från:

 1. Opus 40 – Mercury Rev
 2. My love is your love (Forever) – The Isley Brothers
 3. The Caterpillar – Cure
 4. Cosmic Dancer – T.Rex
 5. Waiting for a friend – Rolling Stones

Å sååå en till.. This years love. (AJ)

Så!! Fortsätt inspireras, låna, sno!!! Allt som får er att skapa!

1 kommentar
 1. {{comment.comment_author}}

Håkanbloggen

Välkommen in för att ladda upp inför Håkan på Ullevi. Jag som driver denna bloggen heter Mathilda Edman. Ni hittar mig på Mathildawnedman @ Instagram och här.

Mest lästa

 1. Tankar från en drömmare
 2. Nu kan du få mig så lätt
 3. Vamos fugir!
 4. Här kommer lyckan..
 5. Håkan och hans influenser