En man med ett skägg

P3 Sunk del 4.

Just nedstigen från Kalix, som minsann låg jättelångt bort från Malmö, konstaterar jag att ännu en man med ett skägg – Björn Bruch, för somliga kanske mer känd som Ricky – ryckts ifrån oss. Även om vi inte hört särskilt mycket av honom de sista decennierna så var det trots allt en så mångfacetterad man att det känns som om långt mer än en person har försvunnit. Diskuskastaren i all ära, tyngdlyftaren, släggkastaren, men även skådespelaren, författaren, poeten, musikern och fritänkaren är borta. Och, helt utan ironier, visst blev jorden plötsligt något fattigare?

Jag nämner detta för att vi naturligtvis spelade salig Bruchs fantastiska singel "Baby Do Do"/"Mig fångar ingen brud" i det första avsnittet av P3 Sunk. Det hade känts värdigt att spela honom på nytt i det fjärde, men det gjordes och sändes innan beskedet nått världen. Men låt oss ändå säga att detta fjärde och sista program – för nu – är dedicerat vår meste renässansmänniska.

Annars är temat egentligen "Översättningarna från helvetet". Och nej, jag kunde inte låta bli att spela Svenne & Lottas "Är det inte kärlek säg" den här gången heller. Jag har hört den hundra gånger och blir lika glad varje gång Svenne meddelar att Lotta brukar göra toddy när han hostar till.

Programmet går att lyssna på i typ 28 dagar till här.

6 Kommentarer
  1. {{comment.comment_author}}

En man med ett skägg

KALLE LIND, DIVERSEARBETARE I KULTURBRANSCHEN.

  • Radio (Hej domstol!, P4 Malmöhus morgonshow, podden Snedtänkt).
  • Teve (dramaserien Häktet, julkalendern Skägget i brevlådan, dokumentären Jul för nybörjare).
  • Böcker (se nedan).
  • Krönikor (City/Sydsvenskan, Faktum, ETC).
  • Ståupp.
  • Trams.
  • Övrigt.

FAKTA: Perverst intresserad av gubbar i Nöjessverige.
Nås enklast på [email protected]