Louise Ljung

Många tror att man måste ha en fritös för att fritera eller att det är sjukt svårt. Men nej man behöver bara en rymlig tjockbottnad kastrull och att fritera är hur lätt som helst, ha lite koll bara. Här friteras både tortillabröd och ost i kombo med krämig avokado och spicy srirachamajjo. Toppa med syrliga granatäpplekärnor så har du ett perfekt snacks till helgen. Receptet är framtaget av Santa Maria Foodservice, bilden är stylad av mig, fotograf Lee Kearney.

Matstylist Louise Ljung

20 st som tilltugg

500 g halloumi, fungerar även med saganaki, fetaost, mozzarella eller hårdost
3 dl vetemjöl
3 st ägg
3 dl pankobröd
2 msk Santa Maria Chilipepper Red Hot Flakes
Frityrolja
2 dl majonäs
0,5 dl Santa Maria Sriracha sause
3 st Santa Maria Tortilla 12

Blanda Panko med Chiliflakes. Skär osten I fingerstora bitar och dubbelpanera den. Var noggrann med att alla ytor täcks ordentligt i alla moment, speciellt om man använder en ost med bra smältegenskaper, typ Mozzarella. Fritera till osten får en gyllenbrun färg och låt den rinna av på hushållspapper. Blanda majonnäs med Srirachasås efter tycke och smak. Stansa 20 stycken tostadas med en diameter på ca 10 cm. Fritera dessa hastigt på bägge sidor till fin färg.

Servera osten på Tostadas tillsammans med Sriracha-majonnäsen och valfria tillbehör. Exempelvis avocado, olika grönsaker, salsa, chutney eller marmelad.

Matstylist: Louise Ljung
Fotograf: Lee Kearney
Recept: Santa Maria Foodservice
Byrå: Valentin & Byhr

1 kommentar
  1. {{comment.comment_author}}

Louise Ljung

Matstylist i Göteborg som kockar, stylar och fotograferar mat till reklam, tidningar och events. Älskar att bada badkar, kombineras gärna med mat och dryck. Svag för Fernet och korv.

Webb: louiseljung.se
Instagram: louiseljung

Mest lästa

  1. Alla gillar en bra Caprese
  2. Dunderglögg
  3. Ostkurs med Hilda Nilsson Ost
  4. Krämig syrlig grönkålssallad med äpple
  5. Ett mästarrecept på fluffsaftiga lussebullar