The Royal Tenenbloms

Det blommar i bloggen

Idag såg jag Vintergäck (Eranthis hyemalis) en av Sveriges tidigaste blommande vårtecken. Den är gul som smörblomman vilka båda tillhör familjen ranunkelväxter. Fast mer fyllig och trind och lite till. Jag hade bråttom och skulle ta ett foto på tillbakavägen, men då hade jag visst tankarna i annat. Att gäcka med någon är tydligen det samma som att skämta grovt om något. Gäckar du med mig eller för nu såg jag att det snart kyler på igen. Från slask till piskande pissregn via glashala vägar i alla riktningar. Va skönt då att det börjat blomma på Djungeltrumman igen.

I denna blommande trädgårdsblogg kommer jag att skriva om stadens växtrum både ute och inne. Alla fönsterbrädor, balkonger, stadsodlingar och ytor-vi-kanske-inte-alltid-tänker-på i samtliga väderstreck ska med! Vad, var, hur och när. Tips och inspiration. För alla, till alla. I takt med växtsäsongen kan ni  följa mig på olika sätt i min vardag och i mitt arbete som trädgårdsmästare på Växtverket i Majorna.

Väl mött!

Ida

 

 

 

4 Kommentarer
  1. {{comment.comment_author}}

The Royal Tenenbloms

Göteborgsbaserade Växtverkets trädgårdmedarbetare Emelie skriver om sin kreativa vardag och sitt arbete i trädgårdshandeln. En blogg som riktar sig mot odling på liten yta, krukväxter och allt som hör växtsäsongen och stadsliv till.

Mest lästa

  1. Trädgården i Garden festival
  2. Ljuva Dahlia
  3. Nya gröna fingrar i bloggen!
  4. Beskära Dr Westerlund
  5. Plocka frukt och bär!