The Royal Tenenbloms

Odla malabarspenat hemma

Igår blötlade jag frön av Röd Malabarspenat Basella rubra. Jag bara lade fröna i ett glas och täckte med vatten precis tills att de kan flyta runt. Sedan lät jag de stå över natten.

 

Vattnet får en jättefin purpurliknande färg. OBS färgfläckar, så tag det vackert med kristallglasen och track-suiten. Tips till påskharen som vill måla ägg eller annat!

 

Efter sedvanlig raid i återvinningshuset fann jag exemplariska odlingstråg i form av tomma bär- och grönsaksförpackningar i plast. Plastpåsar till de förpackningar som ej har lock. Så i såjord och fukta sedan upp jorden med vatten från sprayflaska. Håll fuktigt. Om du inte har fat går ett par tidningar i botten bra. Billigt och lätt som en plätt om du har en solig plats på fönsterbrädet!

       

Malabarspenat går att äta men är också fin att ha som rumsväxt. Frön finns hos de flesta trädgårdshandlarna. Jag jobbar i helgen, kom gärna förbi då och köp din påse så kan vi odla tillsammans!

VARMA GRÖNA HÄLSNINGAR IDA

PS.
Blev så glad att jag fått två kommentarer med frågor och önskningar! Det uppmuntras och uppskattas.
DS.

 

 

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

The Royal Tenenbloms

Göteborgsbaserade Växtverkets trädgårdmedarbetare Emelie skriver om sin kreativa vardag och sitt arbete i trädgårdshandeln. En blogg som riktar sig mot odling på liten yta, krukväxter och allt som hör växtsäsongen och stadsliv till.

Mest lästa

  1. Trädgården i Garden festival
  2. Ljuva Dahlia
  3. Nya gröna fingrar i bloggen!
  4. Beskära Dr Westerlund
  5. Plocka frukt och bär!